Hiii...!


Friday, January 25, 2013

~~Fikiran melayang-layang~~

Dengan Nama Allah Yang Maha Mengetahui, Maha Pengasih, Maha Penyayang...

Alkisahnya hari ini, di opisss..

Berdebar punya pasal bila isu aku akan dihantar bertugas membawa group umrah ke Tanah Suci..aisehhh........

Bla...bla...seha jadi pergi tak...bla..
Bla...bla...tunggu jwapan minggu dpn...bla...
Bla..pak cik dah tanya seha pergi bila....
..Aisehhh...isu yang dibincangkan ini yang menyebabkan aku berdebar sekencang-kencangnya... Dup..dap...jantung bagai nak meletup..(Rase nak lari, malas bincang pasal isu tu). Menyebabkan aku duk termenung memikirkan.....lepas ke x lepas ke visa aku ni...aiiihhh... Kalau lepas..macam mana...boleh ke..xboleh ker....ishhh...layak ke xlayak ke...adehhhh...

Kring..kring...(tel berbunyiiii....semua haiwan bersenang lenang..)

Kak Ida : Ye..nak cakap dengan seha?...jap, seha!
Aku pun ambil phone..(hati masih tak keruan memikirkan isu pembimbing tadi...).. dengan confident dan semangatnya aku memberi salam.....

Me : Bismillahirahmanirrahim....! 

Ya Allah! apa aku ni...! Baca Bismillah pulak,...aiseh... *_*
Aku pun cepat-cepat pass phone kat Acik wani,.minta dia tlng cakapkan...otak blurrr..+ Maluuu !!

Acik Wani : Ye, nak cakap dengan seha ye...seha ada hal, ada nak tinggal pesan ke? Aa..nak cakap juga dengan seha.. Ok2... Along, nah....!

Dengan muka minta dibelas kasihan (xnak jawab...! ) dan dengan berat mulutnya...............
 
Me : Erkkk...Ye.............nasihah bercakap......

Bos : Hah..seha!

Alamakk..bos rupanya! Aish.... **__**  Buat maluuu jerrr
(Wahai malu..pergi la jauh2x....syoohhh...syohhh...lupakan la hal tadi...)


**The moral of story, jangan mikir sangat perkara yang kita tahu ianya akan terlerai atau terungkai sendiri akan datang, bila kita memikirkan sangat sesuatu perkara/masalah yang tiada penyelesaian...maka beri lah ruang dan masa untuk diri mempersiapkan diri untuk menunggu jawapan. Apa yang hanya perlu adalah kesabaran untuk menunggu. Hilangkan penyeksaan (penantian itu satu penyeksaan) itu dengan perbanyakkan berdoa dan istighfar agar hati kita sentiasa dibimbingNya...Focussss



"Addin An-Nasihah ^___^

2 comments:

:::SAHABAT-SAHABATKU:::