Hiii...!


Sunday, March 10, 2013

Alkisah 1

Alkisahnya di Hotel Karom Hijaz Madinah (15/2/2013)

Sedang semua para jemaah umrah enak menjamu selera...

"Assalamualaikum w.b.t.."
"Sedikit pengumuman...esok kita akan berangkat pulang ke Malaysia, sebelum itu kita ada transit di Pakistan. Jadinya esok pagi semua jemaah boleh lakukan ziarah wada' (Ziarah selamat tinggal) selepas subuh. Kemudian kita akan turunkan beg dalam jam 10 pagi esok. InsyaAllah jam 2 petang kita chek out hotel dan akan bertolak ke airport madinah selepas asar. Boleh solat asar di Masjid Nabawi. Kita akan check in di airport jam 6 petang dan berlepas jam 10 malam. Ada sebarang pertanyaan?"

.....
.....
.....

"Ok..kalau tak da pape..sekian, wallahua'lam"

Sambil meng'off'' mikrofon..dan duduk..

Tiba-tiba2x..seorang makcik semeja denganku bertanya.
"Kiranya esok bermalam di Pakistan tak?"
Aha la...lupe lak nak kabo jemaah ni..karang lupa plak dame bawa baju persalinan.
Dengan segeranya ku capai mikrofon dan meng 'on' kan dan berdiri kembali..

"Minta maaf ye, ada sedikit penambahan..esok di transit kita akan bermalam di Pakistan ye, jadi siap-siaplah untuk pakaian bersalin nanti..............eh...."

Sebelum sempat apa-apa kedengaran suara ramai orang ketawa.. kedengaran suara pak cik..
"Ate kita lelaki ni pun kena bawah jugak ke pakaian bersalin...hahaha...."

(Dalam hati..) Adoi..camne leh tersasul pakaian bersalin lak ni...

"Eh2..maaf, pakaian persalinan bermalam di Pakistan"huhu...ulangku semula sambil ketawa jugak...Sabo jer ler!

Ingatkan habis disitu saja...

16/2/2013 di perkarangan Hotel Airport Pakistan..

Semua jemaah bersiap untuk pulang, barang yang asalnya sedikit bertambah2x apabila mereka menyoping plak di Pakistan..

Dengan nada ingin bergurau...huhu..

"Aumakk pak cik mak cik..beranak pulak beg pak cik mak cik sehari duk Pakistan ni ye"hehe
Pak cik pun menjawab,
"Aa tu la...dah ustazah suruh bawa pakaian bersalin, bersalin le ni.."

Adoii...terkena balik... *___*

Sabor je ler..huhu

:)

Tetap dalam ingatan ^^




"Addin An-Nasihah ^___^

No comments:

Post a Comment

:::SAHABAT-SAHABATKU:::