Hiii...!


Sunday, March 17, 2013

Walimah F & R

Assalamualaikum w.b.t

Sedar tak sedar...masa terus berlalu, tiap hari perkara yang sama kan dilakukan, dan perkara yang dah dilalui akan berlalu pergi...akan datang perkara baru...dan ia akan berulang, datang perkara baru, hadapinya..berlalu dan datang lagi yang baru.....kita hadapi, lalui dan ia berlalu..... Itulah kehidupan di dunia persinggahan ini... Sesungguhnya di akhirat nanti yang kekal abadi. Muhasabah bersama...adalah setiap detik kehidupan kita di dunia ini ada kita laburkan untuk akhirat kelak yang kekal abadi tu? Atau mungkin saja kita sia-siakan ia..membiarkan ia berlalu tanpa dikutip bekalannya untuk hari kekal nanti. (Erm..faham x? hehe.. kesimpulannya, mulakan setiap pekerjaan kita dengan niat lillahitaala .)

Disember mula bekerja, Bulan Jan sibuk uruskan jemaah umrah di tempat kerja, Awal Feb dihantar bertugas membawa jemaah umrah. Balik2 saja dari umrah terus sibuk menyiapkan kerja-kerja yang dah di tinggalkan semasa ke tanah suci..seterusnya sibuk membuat persiapan perkahwinan Puan Raudhah kini Zaujah En Fadli...huhu. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar... Alhamdulillah Allah masih memberi ruang dan masa untuk merasai persiapan majlis perkahwinan adik sendiri...sebab masa along kahwin dulu pelbagai dugaan juga, kerana masih berlajar(exam..lau x exam dah lama cauuw..huu) dan tak dapat balik untuk membantu membuat persiapan. Sekarang ni...mesti Puan Raudhah kata "Nah itu ler rasanya orang sorang-sorang masa kenduri Along"..

Kalau benar dia kata camtu, ini jawapanku....!
"Along lelaki, kamu perempuan......waaaaa"

Bezanya........majlis perkahwinan anak perempuan lebih sibuk & mencabar...*___*

Tapi.....pengantin pun sibuk gak...sebab kakak die ni x bagi chance untuk berehat, wahahaha...

1/2/2013 (Hari akad nikah)

PAGI

Cik Raudhah : Nyah, sape nak basuh kolah...orang ke..
Cik Nasihah : Aha la...sape lagi, sume bz
Cik Raudhah : Xpe ke pengantin ....
Cik Nasihah : Esok yang kamu raja sehari, hari ini xraja lagi...

PETANG

Alhamdulillah selamat sudah Cik Raudhah bertukar status ke Puan Raudhah setelah angguk laju-laju (ahaksss) bila tok kadi tanya sudi tak bernikah dengan Fadli....


Setelah semuanya selesai....pasangan pun bangun untuk solat sunat syukur....tiba2x...... Puan Raudhah xbangun-bangun lagi sebab....(hihihi).....kaki kebas...(Adoii..mcm2 la Puan Raudhah ni...ish!)

Sejak petang sampai ke malam Puan Raudhah memang jadi pemaisuri raja sungguh die yeee...aiccehhh ~~ xpe2...hoho

2/3/2013

Makanya hari ini tibalah hari majlis meraikan pengantin. Fuhh~ ramai gak yang datang..tak ketinggalan jugak kawan-kawan kakak pengantin..uhukhuk~


Terima kasih ye Assiah, Nurul dan wana sekeluarga, Aton & suami, Nasyrah, staff-staff Darul Mubarak, Bosku Ust Ismi dan keluarga...Sedapkan masakan orang kg kiter ;)

Kini family saya sudah semakin besar, 8+1 = 9 orang dah...wahh makin meriah dan makanan pun makin banyak, sukenye kiterr ..huhiii

Semoga Raudhah & Suami berbahagia sampai ke Syurga. Selamat membina baitulmuslim yang warahmah, mawaddah & sakinah. Doakan iter lak ye... ehee :)


p/s : Kagum dengan pengantin sebab berjaya membasuh  & memutihkan bontut kuali yang hitam legam tu .ahaha.. Minggu depan 24/3 kenduri rumah lelaki pulak...jom2.. :)


"Addin An-Nasihah ^___^

4 comments:

  1. aha.. terima kasih kakak ite.. best nyer buat entry utk ite.. :p

    mmg byk kenangan pun... bikin lawak je.hihi mu xtau..dlm blk nk solat lagi bikin segan ite, org tanya fadli.. ni nk solat ape? pastu fadli ckp.. ha, xpe2 ikut abg... :D i doakan u juga akn dipermudahkan jodoh nyer... Aamiin.....................

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu la.....dah kali ke 10 kmu cite kat ite....hahaha...tu la len kali..stdy sket nak jadi isteri org...mujur dapat suamicamtu..haha..

      Delete
  2. assalamua'laikum.

    hehe, mcam2 ek.;p... kenangan hari walimah. ahaha, teringat kenangan sendiri, tak pasal2 gosok2 kaki sendiri sebab malu kena salam dengan suami.;p (segan giler orang pandang kita nak salam2..hohoho)

    kak Odah, mabruk! barokallahulakuma...:)
    Kak Seha, insya'ALLAH, ketentuan DIA yang terbaik! sampai masa yg paling sesuai, akan ada jodoh dtng bergolek. heeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam... Wah masing2 dah ada kenangan di hari bahagia ye..Mest kalo cerita balik ni gelak2...hehe.... Syukran syuha... heee :D

      Delete

:::SAHABAT-SAHABATKU:::