Hiii...!


Saturday, February 7, 2015

Majlis Aqiqah dan naik buai anak buahku

Bismillahirahmanirrahim...

Tak sempat lagi nak bercerita tentang anak saudara terbaruu...paling latest, anak buah ke empattt gitu.hihi. Anak Mak Yang oke... Girl2.. namanya diberi Amni Summayyah. Wahhh, nama yang duk terbayang-bayang di fikiranku jika aku dapat anak perempuan.haha. Rupa-rupanya nama itu nama untuk anak buahku, patut pun..hehe. So, kena fikir nama lain la, tapi sampai sekarang tak jumpa lagi, en suami pun duk bagi idea itu ini dah.. hahaha. Jika anak lelaki, en abg pilihan dihati dah.hihihi.

Tak pe.. never mind. hehe..insyaAllah nama itu akan datang menjelma juga.hukhuk.

Oke.. Baru2 ni balik kampung felcra, ada majlis aqiqah Summayyah dan naik buai baby Syamil sekali. Dah tembam dah baby syamil tapi baru ni jumpe...alaaa selsema.. kesian dia. Humaira pulak dah macam anak dara dah, main bowling siap pass tangan dengan mak ngah, yang si debo fateh pulak.. naik beskal jatuh... nages .. risau mak ngah tapi.. kelakar plak, tengah nages boleh menguap.. adehhhh.... huhuhu.

Masa kenduri kecil-kecilan ni, semua pakat busy, so tugasan kami yang tak de anak lagi ini adalah.... menyiapkan doorgift! Fuhh... penat jugak, termegah-megah i, nasib ada dua pembantu.. itu en abg dan k.long mera yang nampak kaki je tu..haaa tu busy menolong gak tu.huhu..



Mak ayah pun datang kenduri ni, sekali dengan bencik sekeluarga dan bang yang sekeluarga. Besttnya ramai-ramai ada.. :) Rasanya ini first time keluarga sebelah suami datang lepas kitorang kenduri kawin ritu. huhu.. cepat masa berlalukan. Kini nak hampir setahun perkahwinan kami. Moga Allah sentiasa redha dan berkati perkahwinan ini, tanpaNya siapalah kami.

Alhamdulillah, makan tengahari tu selesai sampai lewat petang... ramai jugak yang datang :)Sampai kelam kabut tukang buat air...en syakir ishak.haha. Menjadi rebutan ramai. Bleh dah tu..kenduri sndiri nanti buat air sendiri xpayah upah orang.ahakss. :P



 Then petang tu, aku dan en abang pergi ke kedai buku Syabab di Billion, kami beli buku 'Nikmatnya sakit bersalin' dan 'Suami bukan malaikat, isteri bukan bidadari', Insyaallah plan nak buat satu entry tentang buku bacaanku sepanjang aku mengandung ini. Moga manfaat buat orang lain serta peringatan buatku untuk akan datang. 

Cukup untuk kali ini, Wassalam...... ! :)





"Addin An-Nasihah ^___^

No comments:

Post a Comment

:::SAHABAT-SAHABATKU:::