Hiii...!


Monday, March 7, 2016

Jalan KL, Abang Kursus

Assalamualaikum,

Pada Jumaat hingga Ahad baru ini abang pergi Kursus Pyed, 3 hari 2 malam. So tinggal la kami berdua dirumah. First time malam-malam tanpa suami tercinta masa di rumah KL la. Tapi insyallah, Allah ada, dan tambahan pula rumah kami dalam persekitaran yang terkawal dan selamat. Sedih juga tak ada abang disisi,duk ternampak bayangnye je.hikhik. Hamzah pun duk tunggu je ayahnya balik. Tapi alhamdulillah Hamzah soleh. Budak baik. Tak buat hal, tak meragam ketika ayah tak de. Soleh macam ayahnye. huhu

Tapi lebih menggembirakan pula, kesunyian itu digantikan dengan Family Felcra yang datang dari kampung! Yeayy! Ummi suke, Hamzah Hepi. hehe. Say Alhamdulillah Hamzah.huhu

Mak Tok dan Tok datang KL, dengan Family Pak Long dan Mak Yang. Mak tok macam biasa excited bawa pokok2 bunge, Tok pula tak sabar nak mengopi di kedai makan kat area rumah kami ni. Diorang sampai tangari Sabtu then lepas makan tengahari kami pun berjalan sampai malam.

Nasib Mak Tok ada boleh tolong gilir-gilir dukung Hamzah yang makin debo. hehe. Alhamdulillah juga yang lain pun tolong jaga anak antara satu sama lain. Kami pergi BlueCoral Aquarium & I-City. 

Penat berjalan tapi sangat seronok. Seronok dapat meluangkan masa bersama keluarga tersayang yang jauh dan jarang jumpe. Seronok tengok Mak Abah masih sihat dan boleh join berjalan bersama. Seronok tengok Hamzah bermain dengan sepupunya. 

Hari Ahad kami plan nak pergi taman, tapi biasa la... last-last kami pergi shopping ke Giant je. Nampak macam biasa je kan? Giant mana-mana pun ada.hehe. Tapi the momentnya, seronoknya shopping bersama mak abah famly, walaupun tak beli barang pun. Tapi pergi ginat tempat kegemaran umi ayah dan hamzah shopping..so kadang-kadang terbayang ada ayah hamzah situ.,hikhik.

Sedih rasa bila dah petang semua dah nak balik Perak dah, ayah pun dah sampai Rumah, Pak Long dan Ayah Yang pergi ambil di LRT. Tepat-tepat je. 

Terima Kasih ya Allah atas anugerah terindah ini. Rindu rasa kat keluarga tersayang. lain kali kita jenjalan lagi. Rasa sekejap je dapat bersama. 

Moga Mak Abah sentiasa sihat dan dipanjangkan umur dalam ibadat padaNya. Adik beradik semua sentiasa bahagia daa sihat juga. Moga Abang dan Hamzah sentiasa tersayang sentiasa disisiku dalam keadaan susah senang dan bahagia.

Ameeennn...


"Addin An-Nasihah ^___^

No comments:

Post a Comment

:::SAHABAT-SAHABATKU:::