Hiii...!


Thursday, June 12, 2014

'Family Days' sebelah suami

Assalamualaiku wbt.

Pengalaman yang ingin dikongsi. Berfamily days bersama keluarga besar sebelah suami pada 31/5 - 2/6/2014 di Kuala Jeram Selangor,

Mengenali salasilah keluarga sebelah suami yang besar. Banyak aktiviti, yang aku join full nya hanyalah aktiviti makan.hehe. Ada pertukaran hadiah, ada senamanaerobik, solat berjemaah dan yang paling syokkkk.... dapat mandi kolam renang.

Best nak cerita pengalaman mandi kolam renang. Aku ni malu ala-ala kucing. first suami ajak terjun xnak sebab segan. Then ramai orang pulak tu. Walaupun akhirnya aku turun juga, tapi duk tepi kolam je tengok suami berenang-renang ikan.hehe.

Tapi kali kedua, esoknnya suami ajak lagi. Alhamdulillah kali ini aku round satu kolam renang. Bermain dengan anak-anak saudara kami. Seronok. Mereka sangat-sangat comey bergelak ketawa.

Sebelah suami, semua adik beradik ada kecuali family nyah. Yong pun tak ada tapi 3 orang anak yong ada. mewakili... Ramai juga sepupu suami. Besar. Aku temani suami jadi camerawomen ..ehemm.. so far so good...daripada bosan-bosan, bantulah suami.hihihi.

Tapi kami tak tunggu sampai 2hb sebab suami tak dapat cuti esoknya. So malam tu vrooommm2 balik ke gombak pun dah tengah malam. Tunggu suami siapkan video aktiviti untuk tayangan esok majlis penutup.

Walaupun tak ingat semua 150 lebih orang ini, tapi ada improvement untuk mengerat dan lebih mengenali family keluargaku. Moga ukhwah persaudaraan berpanjangan. Insyaallah tunggu 2 years again for the next family day. 

Thanks every thing to my husband.

Sekian, my moment in the news life  :)


"Addin An-Nasihah ^___^

No comments:

Post a Comment

:::SAHABAT-SAHABATKU:::