Hiii...!


Friday, April 17, 2015

Tak pergi kerja


Bismillahirahmanirahim,

Lama dah tak menconteng2 dalam blog ni, betul la ni... lama2 hilang terus istiqamah menulis.hehe. Tak pe... sebab ada yang lebih utama untuk dilakukan. 

Alhamdulillah semalam genap 37week anak ummi. Menunggu masa untuk menanti kehadiranmu dalam hidup ummi dan ayah. Semalam risau..bila anak ummi tak banyak gerakan. Selalu sebelum subuh anak ummi aktif. Tapi pagi tadi sekejap2 jer... ummi minta ayah bacakan alquran dan usap2 anak ummi. Anak ummi akan gerak aktif sebelum subuh sebab time tu ummi lapar.hihi. Anak ummi akan aktif bila perut ummi lapar, dipasangkan ayat alquran dan bila ayah urut2 kaki umi.hehe. Suke ehh... comey la die ! :D

Hari ini ummi tak pergi kerja sebab kereta ayah tak mahu start enjin. Ayah dah pergi kerja. So ummi balik rumah berehat dan baut kerja office dari rumah. Tapi adobe untuk design tak boleh pakai. So ummi pun basuh kain. Alamak .. paip nya plak bocor. Allah.. semua keje tak jadi. Allah nak ummi betul-betul rehat ye.. Ummi memang rehat, tu yang dapat tulis blog ni.yuhuuuu...hehe.

Esok appoiment dengan doktor, harap anak ummi sihat sahaja. Minggu lepas berat anak ummi 2.7kg for 36week. Kepala anak ummi dah engaged, ummi pun dah start2 sakit. Tapi alhamdulillah minggu lepas juga ummi dan ayah pergi kursus antanatal.. belajar proses kelahiran, penjagaan baby dan senaman semua. So lepas balik kursus tu ummi rajin skit bersenam..huhu. Syukur..otot ummi dah longgar so kurang dah sikit sakit.

Moga Allah mudahkan kelahiranmu ke dunia ni anakku, moga ummi, ayah dan anak ummi dapat bersama hidup saling lengkap melengkapi. Moga Allah juga tempat kita bergantung dan berserah. Semoga kelahiranmu membawa sinaran pada agama Islam. Amin Ya Rabb.



"Addin An-Nasihah ^___^

No comments:

Post a Comment

:::SAHABAT-SAHABATKU:::